Är det dags att beställa årets semlor till dina medarbetare på kontoret eller till ett kundevent? Här kommer 4 bra tips när du ska beställa semlor till kontoret så du väljer rätt sorts semlor som passar alla. Vi på Caterbee hjälper dig att hitta rätt leverantör och de semlorna som passar dig bäst. Vi beställer trots allt 40 miljoner semlor varje år och äter 6 miljoner semlor på fettisdagen som i år inträffar den 16:e februari. Förutom att beställa i tid då det är högt tryck hos alla bagerier vill vi få dig att tänka på annat än själva datumet och antalet semlor ni behöver.

Våra leverantörer Bröd & Salt, Thelins, By the Bakery och Archie har alla goda klassiska semlor, men några av dem har varianter som ibland kan passa bättre att beställa.

Tips 1: Minisemlan – är de små får man ta två

Vilken storlek vill du ha på dina semlor? En traditionell semla gillar alla, men ibland kanske den är för stor för till exempel ett kundevent. Man kan självklart dela semlan, men egentligen vill alla ha sin egen semla. Då passar en minisemla perfekt. Den som vill ha mer kan ta två minisemlor. Hos Caterbee finns flera varianter av minisemlor. Kolla gärna in Bröd & Salt och By the Bakery

Tips 2: Vegansemlan – årets trend

Glöm inte att tänka på att varje kontor har några som är veganer. Vi ska inte heller utesluta dem från fettisdagens semlafirande. I dag är de minst lika goda som de traditionella. Det veganska alternativet hittar du på Bröd & Salt 

Tips 3: Semlor med eller utan mandelmassa

En klassisk semla görs med mandelmassa. Det kan dock finnas kollegor som inte gillar eller kan äta mandelmassa. Idag pratas det mycket om inkluderande arbetsplatser, för att du ska vara så inkluderande som möjligt blir rådet därför att blanda dessa goda bullar på fettisdagen. By the Bakery erbjuder vaniljkräm istället för mandelmassa, och på Bröd & Salt man kan byta ut mandelmassan mot blåbärssylt vid nötallergi. 

Tips 4: Allergivänligt när du ska beställa semlor till kontoret

Tänk på glutenallergiker och laktosintoleranta. Kolla med era medarbetare innan ni gör er fettisdags beställning. På Caterbees hemsida har vi tydligt markerat om semlorna är bakade utan gluten eller är laktosfria. Vi hjälper er gärna om ni är osäkra och har frågor. Det är bara att kontakta oss.

 

Våra leverantörer Bröd & Salt, ThelinsBy the Bakery och Archie kommer inte göra er besvikna på fettisdagen eller någon annan dag ni vill ha leverans av semlor. Vi erbjuder också annan catering från dessa leverantörer eller någon av våra 65+ cateringleverantörer.

Men alla dessa cateringfirmor kommer ni hitta semlan eller annan mat och fika som kan passa er.

Tips från bloggen:

Vill ni veta mer om semlor och varför vi äter den. Läs vårt inlägg Semla på fettisdagen! Varför äter vi denna delikatess?

Andra speciella dagar att ha koll på som kanelbullens dag eller alla hjärtans dag.

Efter fettisdagen kanske det passar att läsa om hur du vill få hälsosammare personal som presterar bättre?

Catering made easy

Kategorier: Fika

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *