Vi hör det hela tiden och överallt, allt från experter till gnälliga mor- och far föräldrar som ständigt påminner oss om att inte skippa frukosten. Men är måltiden verkligen så viktig? Det har vi tagit reda på! 

Vi alla är olika, somliga vaknar långsamt till och häller i sig en kopp kaffe snabbt för att sedan halta iväg till jobbet. Medan andra vaknar i god tid för att hinna ställa till med en lyxig frukostbuffe med te.x smarriga pannkakor eller rostade och krispiga brödskivor. På Caterbee finns många goda alternativ till frukost, men varför är frukosten så viktig egentligen? Vi har listat 5 anledningar till varför frukosten är dagens viktigaste måltid och varför du inte bör skippa den!

1, Prestera bättre på jobbet och i skolan. 
Människan behöver fylla på sitt näringsintag efter en god nattsömn, mat är som bensin för bilar och det går inte att köra en bil utan bränsle. Människor orkar inte heller arbeta om vi inte har laddat våra kroppar med mat (bränsle). Det finns också studier som visar att vi är mer produktiva och presterar bättre med mat i magen så tidigt på dagen.

2, Gå ner i vikt.
Enligt studier, de som äter frukost väger mindre än de som inte äter frukost. Väljer man att äta frukost har man också lättare för att göra bättre val kring maten för resten av dagen. Därför faller det naturligt att lättare behålla sin vikt i framtiden då man har byggt upp nya hälsosamma och effektiva matrutiner. Frukosten  sätter även igång kaloriförbränningen, människan blir mer aktiv efter att ha ätit frukost i jämförelse med om vi skippar den.

3, Hälsoeffekter.
Frukosten är viktig i hälso- och viktminskningssammanhang, du bör se till att din blodsockerhalt håller sig inom ramen för vad som är bra för dig. Ät ordentligt så du klarar dig fram till lunch utan att ditt blodsocker hinner dala för mycket.

4, Du blir smartare.
Det finns studier som visar att barn som ätit frukost innan skolan har lättare för att hänga med på lektionerna. Detta märks eftersom barnens koncentrationsförmåga och inlärningsförmåga ökar. Denna positiva effekt syns också på unga vuxna som äter frukost innan skolan. Kroppen får en energiboost som gör att du aktiverar alla dina sinnen samtidigt. Således blir det lättare för att ta in nya intryck och information.

5, Förälder? Ta ditt ansvar. 
Hoppar du över frukosten signalerar du till ditt barn att måltiden inte är så viktig att äta. Barn ser upp till sina föräldrar och tar lätt efter deras handlingar. Därför är det viktigt att du som förälder gör frukosten till en god vana. Ett sätt för hela familjen att samlas varje morgon för att umgås och äta gott.

Vi hjälper er gärna med era frukostbeställningar, kontakta oss på 08-888 111!

 

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *