Kanelbullar anses av många vara väldigt svenskt och vem har inte en mor- eller farförälder med sitt hemliga bullrecept? I denna artikel får du 9 korta fakta om kanelbullens dag om när, var och hur, samt varför den skapades!
  1. Kanelbullens dag är en dag som årligen återkommer och infaller den 4 oktober. 
  2. Dagen firas i både Sverige och Finland och startade 1999
  3. Kanelbullens dag instiftades av Kaeth Gardestedt som var projektansvarig för hembakningsrådet.
  4. Syftet med dagen är att PR-mässigt minnas vår tradition av att baka bullar men såklart, också att höja konsumtionen av de ingredienser som bullarna görs av.
  5. Internationella barndagen hade samma dag som kanelbullen när den introducerades. Tanken var att gesten att ge en kanelbulle skulle visa på human omtanke.
  6. Valet av att ha Kanelbullens dag på hösten är för att den inte ska störas av fettisdagen, jul eller kräftpremiär.
  7. Dagen firas idag av svenskar i alla delar av världen. Såväl i Nya Zeeland som Frankrike.
  8. Svenska Kyrkan utomlands är ett exempel på institution som använder Kanelbullens dag som ett sätt att dämpa utlandssvenskars hemlängtan.
  9. Kanelbulle heter cinnamon roll på engelska och det är enligt google trends ungefär lika många som söker på kanelbulle i Sverige som cinnamon roll världen över.

 

I och med att Kanelbullensdag på kort tid blivit en så stor dag i Sverige så är det väldigt många företag som uppmärksammar den. Att många också har allergener och kostpreferenser kan krångla till det. Det brukar vara högt tryck på att beställa bullarna. Därför gör en nog klokt i att beställa bullar till kanelbullens dag i tid. Beställa catering av kanelbullar gör du såklart bäst på Caterbee.com som är en marknadsplats för Catering av allt ifrån frukost, lunch och fika såväl som middag och festmat. Med ett brett utbud av diverse olika leverantörer som serverar allt ifrån veganska bullar, laktosfria bullar och mycket mer så kommer Caterbee se till att just dina preferenser för smarriga bullar till företaget i Stockholm efterlevs. 

På Caterbee kan du såklart också hitta annan bra fika som inte bara är kanelbullar. Spana här!

Vill du läsa mer om kanelbullar, spana in tidigare inlägg här. 


1 kommentar

5 bra tips när du ska beställa semlor till kontoret - Caterbee · 25 februari, 2020 kl. 11:39

[…] speciella dagar att ha koll på som kanelbullens dag eller alla hjärtans […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *