Många företag är snart på väg tillbaka till sina arbetsplatser, men hur gör man den bästa comebacken på kontoret? Med några enkla tips hittar du tillbaka till dina rutiner på ett säkert sätt!

Den rådande pandemin har påverkat våra dagliga liv på olika sätt, många av landets medarbetare och chefer flyttade sina arbeten från kontor till kök, vardagsrum och balkong för att arbeta på distans. Nu är det snart dags att återvända till kontoret, självfallet bör detta endast ske på ett ansvarsfullt sätt. Vi vet att en stark och sammanhållen kontorskultur är viktig för att utbyta idéer, arbetsglädjen men också för att stötta varandra under svåra och utmanande situationer likt den vi befinner oss i. Det blir således viktigt att snabbt hitta tillbaka till rutiner, detta för att fortsätta bygga relationer genom samspel, skapa motivation för att lyfta samarbeten och driva målsättningar framåt.

Hur ska man göra återgången så säker som möjligt?  Vi måste anpassa oss till de nya omständigheterna! Vi har skrivit ihop några effektiva tips på hur man hittar tillbaka till sina rutiner på ett säkert sätt.

 • Håll avstånd till varandra! 
  Det pratas mycket om social distansering, med all rätt! Undvik smittspridning på arbetsplatsen, många kommer börja trängas i arbetslokaler och därför är det viktigt att man håller avstånd till varandra. Folkhälsomyndigheten rekommenderar minst 1,5 meter.
 • Implementera personal- och säkerhetsprocesser
  Gör det tydligt för medarbetare att de ska stanna hemma vid minsta tecken på symptom och ta kontakt med vårdguiden på 1177. För att vidta extra försiktighetsåtgärder bör de först återvända till arbetsplatsen när de har varit symptomfria i några dagar.
 • Den personliga hygienen  
  Denna punkt är en av de viktigaste åtgärderna för arbetsplatsen, ange tydliga riktlinjer för personalen att följa. Ställ ut desinfektionsmedel runt kontoret och på varje skrivbord samt våtservetter och rengöringsprodukter i toaletter och kök.
 • Justera arbetsytans konfiguration 
  Några åtgärder man kan vidta för att minimera hälsoriskerna i gemensamma utrymmen är följande;
  – Dela upp kontoret i sektioner, detta kan göras på olika våningar för att begränsa att människor rör sig för mycket mellan de olika arbetsytorna.
  – Konfigurera skrivbordet, det är viktigt att tänka på hur nära skrivborden är varandra. En bra idé är att ändra kontorslayouten och utrymmen på skrivbordet.
 • Nya köksrutinerna
  Det är viktigt att man överblickar köksrutiner eftersom köket brukar oftast vara den yta på arbetsplatser där trängsel och smuts förkommer mest.
  – Se till att personal torkar av knappar på t.ex kaffemaskiner före användning och håller den rekommenderade avstånden mellan varandra i kön.
  –  Utrusta köket med rengöringsmedel- och artiklar för att underlätta städning för allas trevnad.
  – Engångsartiklar för kontorsgäster, för att undvika disk och trängsel i köket är det klokt att investera i pappersartiklar som både är effektiva och miljövänliga samt säkerställer att mindre kontakt mellan människor sker.
  – Undvik bufféer på kontoret, det är lämpligare med individuellt förpackade luncher. På Caterbee.com har du ett brett utbud av olika enkla och snyggt förpackade läckra måltider som du kan välja mellan.Klicka Här kan du läsa mer om våra nya features!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *