Året 2020

2020 börjar lida mot sitt slut, och vad passar då bättre än en recap och en blick framåt? Året har nog inte sett ut som de flesta av oss föreställde sig när vi skålade in det för snart 12 månader sedan. Utbrottet av Covid-19 rubbade det normala, både privat och i arbetslivet.

Fettisdagen

Ser vi tillbaka på Caterbees år började det likt de tidigare med att vi fick frossa i vårt favoritbakverk semlan! Något vi ser framemot också inför nästa år – för även om mycket förändrats kan vi vara säkra på att fettisdagen kommer att infalla även 2021. Om vi kommer kunna njuta av bakelsen på café, med kollegorna i fikarummet, eller i hemmakontoret är en annan fråga. Oavsett hittar ni massa goda alternativ hos oss som vi kan leverera både till arbetsplatsen och hem.

Hemmakontor

I februari i år började allt fler enligt rekommendationer att arbeta hemifrån. En stor omställning inte bara för anställda, utan också för företagen! Hur upprätthåller man egentligen god arbetsmiljö när arbetsplatsen inte längre är begränsad till ett kontor, utan på olika platser i olika hem? För att försöka hjälpa till i omställningen samlade vi ihop information och tips från företag och skrev ett inlägg om hur man kan tänka kring arbetskulturen när man inte kan ses fysiskt.

Uteaktiviteter

Sedan kom sommaren och en andningspaus! Både från jobb och de allra värsta spikarna i virusspridningen. Varmare väder öppnar också upp för aktiviteter utomhus! Till exempel såg vi en peak på beställning av food trucks – roligt, gott och festligt! En trend som vi tror kommer att fortsätta uppåt till nästa års utesäsong. 

Hemleveranser

Tyvärr innebar hösten en andra våg och återgång till hemmakontor. Detta har för oss på Caterbee medfört nya samarbeten med budtransporter för att på bästa sätt kunna leverera till fler adresser. Till exempel har vi börjat samarbeta med Miljöbud, Stockholms enda budbilstransporter märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Kul!

Miljöarbete

Då miljön är viktig för oss på Caterbee har vi också arbetat på andra sätt för att bidra till en hållbar utveckling. I november inledde vi bland annat ett pilotprojekt med Klimato. Med hjälp av Klimatos verktyg kan våra kunder avläsa mängden förbrukad koldioxid per måltid för att med ökad kunskap kunna göra bättre val.

Blick framåt

Vi vill passa på att tacka våra anställda, leverantörer och samarbetspartners för ett utmanande och annorlunda, men också givande år. Mat fortsätter att förena människor och förgylla livet, och vi ser framemot att fortsätta utvecklas. Att äta tillsammans är bra både på ett professionellt och ett personligt plan. Caterbees mission är att underlätta sådana möten – oavsett omständigheter.

Tack för 2020 och skål för 2021!

Kategorier: Inspiration