Caterbee och Covid-19

Caterbee arbetar vi för att underlätta måltider på arbetsplatsen under alla omständigheter. I och med Covid-19 handlar detta inte bara om att göra företagets matleveranser till en så enkel och smidig upplevelse som möjligt – utan också till en säker.

Då det bästa för att minska smittspridning är social distansering är det bra att de som kan väljer att arbeta hemifrån. Det är dock inte alla som har möjlighet att göra det. Catering är ett bra alternativ till alla som behöver vara på arbetsplatsen då det inte innefattar restaurangbesök och köer – istället kan personalen stanna på kontoret och få maten levererad i individuella portionsförpackningar. Våra leverantörer är också experter på att anpassa sig efter era önskemål, och vi gör vårt yttersta för att ni ska känna er trygga!

Vidare, att arbetet för många har flyttats till hemmet innebär inte att sammanhållning och kultur på arbetsplatsen är mindre viktigt!

Bygga kultur och engagera digitalt

Ett tydligt exempel på väsentligheten av att verkligen se varandra är den explosion applikationer som Google Meet, Teams och Zoom upplevt. Videomöten hålls till vänster och höger och alla känner vi igen oss i en frustrerad röst som säger “Nä vänta, du har frusit!”, “Jag ser dig men din mic är inte på” och “Tyst! Jag sitter i videokonfa!”. Kort sagt: Folk vill umgås och ses!

Detta blir en utmaning för företag. För att de skall kunna skapa sammanhållning och bygga kultur är det essentiellt att vidta åtgärder och göra andra aktiviteter när de vanliga tillvägagångssätten är satta ur spel. Vidare är det för vissa företag utmanande att styra och organisera när de vanliga spontana träffarna och diskussionerna uteblir. Svårt att följa upp den där uppgiften man gav någon över en diskussion vid kaffemaskinen.

Dessa nya utmaningar och funderingar resulterade i en öppen fråga på LinkedIn. Här följer några förslag och tips för att förenkla kulturbyggande och styrning på distans som vi fick skickade till oss! Hoppas att det kan vara till hjälp!

Onboarding – Förenkla och förminska inte onboardingen.

Håll korta digitala möten med alla som den nya personen skall arbeta med. Räcker med ett enkelt stand up, bara så att man får ett ansikte på alla och känner sig inkluderad. Vad skulle ni gjort i vanliga fall? Tagit en rundtur på kontoret? Kanske en kaffe ihop? Istället för rundturen kanske ni kan ta en rundtur i företaget. Vilka gör vad? Vem är vem? osv.

Konferenser och workshops – Skjut inte upp på dem!

Håll dem, men gör de digitalt. Det blir viktigare än någonsin att ha en bra struktur och en agenda.

  • Bjud in till konferensen en kvart innan så att man hinner mingla.
  • Säkerställ i förväg att alla har allt material tillgängligt!
  • Håll konferensen öppen under pauser som fika och lunch så att folk kan prata med varandra då också.
  • Fler tips kan ni exempelvis hitta hos Executive Effect.

Och varför inte beställa mat hem till alla deltagare? På Caterbee har vi kört heldagspaket för konferens med fika, lunch och snacks till över 50 hem! Kanske en smoothie till fika, en fräsch sallad till lunch och en rawbar från Thelins? Eller en Rawkaka till fika, en Poké bowl till lunch och en kärleksmums från Materiet? Maila hej@caterbee.com eller ring 08-88111 så hjälper vi dig. Vi har mängder med förslag och ni kan alltid kolla våra tips på exempelvis sallader här!

Kör AW:n digitalt!

Arrangera en popquiz, kör en enkel frågesport på Kahoot eller Mentimeter. Beställ hem en snygg och riktigt god Solo charkbox från Stockholm Charcuterie eller en Mingellåda från Matsällskapet. Vi fixar! Ni kan också kolla lite tips här. Även hopin.com har lite kul grejor man kan göra!

Nu börjar det bli lite svalare ute men det kan ändå vara en idé att ses ute och ta dit en foodtruck. Här hittar ni lite tips!

Sätt tydliga och mätbara mål och följ upp!

På Caterbee jobbar vi med OKR’s. De är enkla att förstå, tydliga att sätta upp och lätta att följa upp. I avsaknad av fysisk närvaro kan det vara lätt att tappa motivation och att se planen framåt. Det är då mycket viktigt att strategin och vägen framåt är lättillgänglig och enkel att luta sig mot för medarbetarna.

Ta hand om er!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.