Fika är starkt inpräntat i den svenska kulturen, och kanelbullen är ett av våra mest älskade bakverk. Den 4 oktober firar vi det populära kaffebrödet med kanelbullens dag och på Caterbee har vi samlat några av Stockholms bästa kanelbullar på ett ställe.  År 2020 infaller dagen på en söndag samt att vi har en pandemi som försvårar att ses i större grupper. Då tycker vi att en bra idé är att baka bullarna själv och nedan följer kanske världens godaste kanelbullerecept!

Recept till Stockholms kanske godaste kanelbulle

Vad kännetecknar egentligen en god kanelbulle? Degen ska vara saftig, den ska ha mycket smör i fyllningen och en fin balans mellan kanel och socker!

20 st av Stockholms kanske godaste kanelbullar

Deg:
1/2 paket jäst (à 50 g) för söta degar
75 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma, stött
2 krm salt
8 dl vetemjöl, special

Fyllning:
75 g smör
2,5 tsk kanel, malen
4 msk strösocker

Pensling:
ägg
pärlsocker

Steg 1. Måtta och ställ fram smöret till fyllningen. Börja sedan med degen. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull el dyl. Låt det svalna något. Tillsätt mjölken till smöret och värm till fingervarmt (37°C). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan och övriga degingredienser, men spara lite till utbakningen. Knåda degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.

Steg 2. Rör ihop samtliga ingredienser för fyllningen till en smidig pasta. Nu är du glad att du plockade ut smöret direkt så att det är enklare att arbeta med. 

Steg 3. Knåda degen smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till ca 30×40 cm. Bred på fyllningen rikligt och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°C.

Steg 4. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker efter behag. Lägg ett par isbitar på plåten för luftfuktighet. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock, men ät helst direkt med stort glas röd mjölk!

 

Har ni inte tid att baka och kanske ändå vill bjuda kollegorna på bullar har vi på Caterbee  flera leverantörer av goda kanelbullar som du kan beställa direkt till kontoret.  Thelins bullar är riktigt populära och har till och med kallats för de bästa i Stockholm! Välgjorda smarriga bullar hittar du även hos By the Bakery (finns även i populära miniformat!), Bröd & Salt, Panini och Systrarna Delselius.

Har ni svårt att välja kan ni alltid kontakta oss på hej@caterbee.com eller 08-888 1111. Där kan ni också kontakta oss om ni behöver annan typ av mat. Vi gör all typ av mat till företag! För inspiration kan ni också gå till caterbee.com.

 

Vill ni läsa mer om hur varför vi firar kanelbullens dag? Spana här för kort info!

 

Kategorier: Fika

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *