Augusti är tiden för Kräftskiva – Varför inte catera festen till kontoret?

Visst, det är någon vecka kvar innan ni är fulltaliga jobbet efter sommarsemestern men med det sagt brukar kräftskivor vara väldigt uppskattade. Sätt ett datum och skicka ut inbjudningar till alla kollegorna, det blir perfekt om ni också har utländska kollegor på kontoret och vill visa på någon av de mer “crazy” svenska traditionerna.

6 Tips på hur ni lyckas med kräftskivan:

Inbjudan. Skicka ut ett fyndigt mail till alla istället för att skriva det i slack-kanalen.

Dukning. Använd en fin pappersduk då kräftor är av det kladdigare slaget. Lifehack för rena och mindre skaldjursluktande händer är skålar med ljummet vatten och citron som ni kontinuerligt kan doppa händerna i. Och såklart – glöm inte de roliga partyhattarna.

Krydda din egen snaps. Det är enkelt. Köp några flaskor Renat på systembolaget. Använd gamla flaskor och fyll med ringlat citronskal och kvistar av timjan, rosmarin eller andra goda kryddor efter behag, fyll därefter på med Renat brännvin. 

Snapsvisor. Att sjunga är ett måste. Det kan lätt bli tradigt med för många sånger som ingen kan men att sjunga “helan går” eller “vi äro små humlor” brukar alltid lyckas. 

Tillbehör. Servera gärna något varmt innan kräftorna, gärna en klassisk paj gjord på Västerbottenost. Gott bröd med smör som bukfylla fungerar också. 

Lekar. Varför inte göra en tipspromenad innan middagen? Kanske med frågor om ert företag som hjälper de nya att lära sig just er kultur och historia?

För mer inspiration länkar vi här pinterestbilder på kräftskiva.  

Intresserad av mer inspiration, kanske gällande AW på kontoret? Läs vårt blogginlägg här.

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *