Väntar du utländskt besök till kontoret och funderar på hur du kan imponera på dina gäster? Ett besök i Gamla Stan tillhör standard, men inget slår en oförglömlig kulinarisk upplevelse. Imponera på dina gäster med bjudlunch på en svensk klassiker. Vi pratar förstås om smörgåstårtan!

Den traditionella tårtliknande rätten består av flera lager bröd som hålls samman av ett krämigt innehåll och toppas med godsaker från det svenska köket, såsom räkor, ost, lax och chark. Även vegetariska smörgåstårtor förekommer. Dessutom passar den perfekt när man är lite osäker på hur många gäster som faktiskt kommer.

Smörgåstårtan har hängt kvar sedan 1940-talet och är ett stående inslag i den svenska kulturen under olika högtider, såsom examensfiranden, födelsedagar och dopfiranden. Idag är den dessutom vanlig på styrelsemöten och andra mindre högtidliga evenemang.På Caterbee finns klassiska, italienska, lyxiga, charkuteri, lax och räkor samt vegetariska alternativ till smörgåstårtan. Beställ din smörgåstårta till kontoret från Ingelsta Kalkon eller Thelins konditori.

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *