Sommarfester är ett perfekt tillfälle för att visa tacksamhet och uppskattning gentemot kollegorna. Det är också ett fint sätt att avsluta våren med något storslaget som skapar roliga minnen en lång tid framöver. Bästa betyget på en lyckad tillställning är att det fortfarande pratas om den när personalen kommer tillbaka efter sommarledigheten. För att få till en lyckad sommarfest krävs planering och struktur. Här kommer fyra tips för att uppnå en lyckad sommarfest:

 1. Ensam är inte stark – ta hjälp!
  Hur många gånger har vi inte fastnat i fällan att tagit på oss för mycket ansvar? Dela upp ansvaret i olika områden. Om det är en stor tillställning kan det vara till en fördel att anlita en expert för att få hjälp.
 2. Ordna en överraskning!
  En planerad överaskning får företagsfesten att gå från trevlig till fantastisk inom loppet av några sekunder, det är också ett inslag som får gästerna att komma ihåg tillställningen en lång tid framöver. En sådan överraskning kan till exempel vara allt ifrån att chefen håller ett underhållande tal eller gör en rolig sketch, mer professionella uppträdanden av duktiga och intressanta artister är också att föredra då dessa alltid uppskattas och är populära hos publiken.
 3. Glöm inte dekorationen!
  Satsa på att dekorera och göra det stämningsfullt med kreativ dukning, fina blomsterarrangemang och ljus. Det skapar en fin och högtidlig känsla samt ser till att festkänslan är på topp!
 4. Missa inte detaljerna!
  – Vem sköter garderoben? Se till att gästernas ytterkläder tas ordentligt hand om!
  – Finns det specifika matpreferenser? Gäster som kanske har allergier (viktigt att tänka på, kan bli livsfarligt annars), äter endast specifik kost t.ex vegetarisk eller vegansk m.m.
  – Rimlig transport till en eventuell lokal? Kanske en rolig “partybuss”, limousin för lyxa till det inför finare tillställningar eller klassiska taxi?

Val av catering
Catering är det viktigaste beslutet inför sommarfesten, därför finns Caterbee här för att hjälpa er hitta rätt. En passande catering beror på vad ni har för tanke kring sommarfesten. Kanske stående tillställning med lättare tilltugg, en storskalig buffé eller en sittande finmiddag? Här är menyförslag från tre av våra cateringfirmor:

Materiet Stockholm.
Stående tillställning med lättare tilltugg från Materiet Stockholm.  
Materiet Stockholm har ett brett utbud av mingelmat där ni kan välja mellan att själva kombinera en uppsättning av canapéer, minihamburgare, tacos och tunnbrödsstubbar. Alternativt har Materiet satt ihop färdiga mingelförslag med deras favoritkombinationer.

Ett Litet Kök
Ett mer matigt alternativ till sommarfesten är Ett Litet Kök’s skandinaviska buffé som är så nära en midsommarkänsla med svenska sommarklassiker som matjessill med gräslök och krossat ägg och västerbottenspaj. Garanterad sommarkänsla utlovas!

Stockholm Charcuterie.
Ett mer lyxig alternativ till sommarfesten är Stockholm Charcuterie.  De har snygga boxar i olika storlekar, portionsförpackade charkbrickor som passar perfekt till olika tillställningar. Tre till fem olika oster, oliver, smörgårsgurka, vinstomater, gourmetkakor, rostade och kryddade nötter, lyxig choklad, färsk och torkad frukt, örter och blommor för både dekoration och konsumtion är bara några exempel på delikatesser som tillkommer.

Läs mer på caterbee.com där vi har många fler leverantörer för er att välja mellan eller ring oss på 08-888 111 om ni har fler frågor, vi besvarar dom gärna!

 

 

 

 

 

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *