Biodynamiskt vin, pizzor som bidrar till skolmat och minskning av matsvinn. Detta är några få aktiviteter som våra cateringfirmor arbetar med för en mer hållbar utveckling.
Vi på Caterbee arbetar med hållbara leverantörer som levererar mat som är sund och som är bra för vår planet. Vi väljer noga ut leverantörer som arbetar med hållbar mathållning och som i stor mån arbetar med närproducerade och ekologiska varor. Läs nedan hur våra leverantörer arbetar med hållbart för samhället och dig som kund.

Crepson utbildar personalen i hållbarhet

Crepson arbetar för att inte utarma jorden och ser till att råvaror är fria från gifter och kemikalier. Deras signum är att alla ska veta vart maten kommer ifrån och vad den innehåller. Personalen på Crepson har dessutom fått utbildning för att arbeta med hållbara matsystem som innehåller ekologiska kretsloppsjordbruk och Östersjövänlig mat.
Crepson arbetar också med ett social engagemang som bygger på att de bidrar till minskning av barnarbete, diskriminering och korruption.

Beställ catering från Crepson

Isabelles Market bidrar med mat till skolorna i Afrika

Isabelles bakar de goda gourmetpizzorna som uppmanar till att äta mer vegetariskt och till att minska köttkonsumtionen. De goda pizzorna bakas på högkvalitativa och närproducerade råvaror. Leverantören arbetar också med att kunden ska kunna bidra socialt i samhället där en del av företagets vinst går till FN. Där främsta syfte är att se till att skolor i Afrika får skolmat.

Beställ catering från Isabelles Market

Växthuset erbjuder biodynamiskt vin på menyn

Växthuset arbetar med växtbaserad mat och ser till att alla råvaror håller hög kvalité och ambitionen är att menyn är säsongsbaserad och är så vänlig mot naturen som möjligt. Växthuset erbjuder biodynamiska viner som är framställda i Europa och de väljer ut ett fåtal kvalitativa importörer som lägger mycket kärlek i urval av naturliga viner.

Beställ catering från Växthuset

Matsällskapet hjälper barn och ungdomar

Matsällskapet stödjer naturskyddsföreningen och som sponsor för dem bidrar de aktivt med att minska övergödning av haven, växthuseffekten och spridning av giftiga kemikalier.
Matsällskapet försöker i alla led att arbeta med en medvetenhet. De serverar bara ekologiskt kaffe som är fair trade. De arbetar så mycket som möjligt med närodlade och ekologiska råvaror. De arbetar också med stiftelsen trygga barn där de varje jul bjuder in barn och ungdomar för jullunch i syfte att stötta barn och ungdomar som befinner sig i familjer med missbruk.

Beställ catering från Matsällskapet

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *