Starten för årets mysigaste månad är nästan här. Varför inte starta julmånaden med lyxig adventsfika till första advent? Vi på Caterbee har flera olika varianter av det bästa fikat till första advent från flera av våra leverantörer.

Lussekatt, lussebulle eller julgalten?

Kärt barn har många namn! Många av oss förknippar advenstfika med den traditionella gyllenfärgade bullen med den klassiska S-formen (med eller utan russin), men de saffranskryddade bakverken finns i många olika former. Lussekatten är det bakverk som har två ihoprullade bullar med ryggen mot varandra så det ser ut som två spinnande katter. Julvagnen är två klassiska lussebullar som korsas över varandra medan julgalten är den S-formen vi alla känner till och älskar.

Pepparkakor i många olika former!

Det blir ingen lyx på adventsfikat om inte pepparkakan får sin plats på bordet. Pepparkakan har fördelen med att kunna bakas i alla möjliga roliga former. Allt från gummor, gubbar, dalahästar till små hus. Visste du att världen största pepparkakshus byggdes i Texas? Bygget krävde imponerande 820 kg smör, 3 266 kg mjöl och 7 200 ägg!

Vegansk adventsika – det nya heta!

På senare år har det blivit allt populärare med veganska alternativ, något som är bra för både hälsa och miljö. Är det veganskt du suktar efter på adventsfikat går det alldeles utmärkt att bakat det själv! Byt ut den traditionella mjölken mot mandel- eller havremjölk. Bakvärken kommer bli lika goda och saftiga ändå!

Fantasin sätter inga gränser!

Adventsfika kan vara mycket mer än de vanliga bullarna och kakorna. Testa att göra rawfoodbollar fyllda med nötter och frukt som är smaksatta med traditionella julkryddor. Ha bara i lite saffran och kanel för att få den där juliga touchen. Du kan även prova att göra en saffranssockerkaka eller pepparkakschokladrutor!

På Caterbee erbjduer vi lyxig adventsfika från flera av våra leverantörer! Beställ traditionellt julfika från Thelins eller Bröd & Salt. Båda erbjuder även veganska alternativ. Är du mer sugen på ett veganskt raw food-alternativ har vi ett riktigt lyxigt paket från Artisan Raw Bakery och deras bakverk. Julalternativen de har knåpat ihop har smak av saffran/apelsin och pepparkaka/lingon. Mums!

Vill du ha mer tips kan du läsa om julmingel på kontoret.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *