Har den gemensamma lunchen mer eller mindre uteblivit på ert kontor till följd av rådande omständigheter? Ni är inte ensamma. Medan distansarbete är bra för minskad smittspridning kan det finnas poäng i att försöka äta tillsammans – fast på säkert avstånd såklart, eller varför inte digitalt

Flertalet studier pekar nämligen på att äta tillsammans inte bara är trevligt, utan också har positiva effekter både när det kommer till långsiktigt välmående och prestation på jobbet! Nedan listar vi några av dessa fördelar.

Produktivitet

Ingen kan arbeta utan en rast nu och då, och (som ordspråket lyder) äta bör man. Men att äta vid skrivbordet samtidigt som man slänger iväg ett mail eller läser på inför ett möte erbjuder inte samma återhämtning som en lunch med kollegor.

Starkare relationer och bättre samarbete

Att äta tillsammans har visat sig ha positiva effekter på samarbete. En delad måltid för människor närmare varandra vilket leder till bättre sammanhållning och teamwork!

Hälsosammare och mer varierad kost

Det är lätt hänt att komma i dåliga vanor och äta enformigt och oinspirerat när man äter ensam. En gemensam lunch är ett tillfälle att prova nya saker och att dela med sig av sina favoritrecept och restauranger. Studier visar också på att vi tenderar att äta hälsosammare när vi äter med andra.

Man blir lyckligare

Som det flockdjur vi är har människan i alla tider samlats kring matbordet för att umgås. Hälsosammare kost och bättre prestation i alla ära – men att äta tillsammans är också ett utmärkt sätt att ha det trevligt!

Forskningen talar alltså sitt tydliga språk – mer mat tillsammans! Men hur går man tillväga i tider som dessa? Varför inte para ihop nästa distansmöte med en gemensam, digital lunch? På Caterbee erbjuder vi hemleverans för möten och konferens. För mer information och bokning hör av er till hej@caterbee.com eller ring oss på 08-888 111. (Vi levererar självklart också till kontoret, så att ni själva slipper ge er ut på stan.) Behöver ni mer inspiration? Kolla in vår hemsida caterbee.com

Är det svårt att få ihop kollegorna på en daglig eller veckovis basis kan en idé istället vara att fixa ihop teamet någon gång då och då. För tips på hur ni kan utforma Covid-19 säkra event, se ‘Fest eller event trots covid-19. Tips på hur du gör!’

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.