Har du hört talas om konceptet “brown bag”? Under en brown bag får anställda på ett företag chans att lära av varandra när någon frivillig föreläser om ett relevant ämne.

Det är ett informellt möte som äger rum vid lunchtid, och uttrycket kommer ifrån att anställda i USA ofta tog med sig sin lunch i just en brun påse. Mötet är sällan obligatoriskt, men det uppmuntras att närvara. Samtidigt som man äter lunch stöttar man sina kollegor och lär sig kanske något nytt.

Brukar ditt kontor arrangera dessa lärorika event? Vi vet alla hur inspirerande en bra föreläsning kan vara – varför inte nyttja de resurser som redan finns på arbetsplatsen? Alla har olika bakgrund och erfarenheter som kan öppna upp för diskussioner och ge nya perspektiv. Dessutom är det ett perfekt tillfälle för en kollega som varit på utbildning, föreläsning eller seminarium att upplysa resten av sällskapet om nya insikter.

Att luncha tillsammans och att lyssna till varandra bygger gemenskap. Kanske till och med Anders, som allt som oftast tuggar i sig ett par mackor framför datorn, dyker upp.

Inför nästa brown bag kan du låta dina kollegor lämna sina bruna påsar hemma – maten hittar du på Caterbee. Beställ catering till kontoret – enkelt, smidigt och bekvämt.

 

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *