Vi på Caterbee har en förkärlek för höstens smaker och den tiden på året när skogen sprakar av färger och den där stickade koftan äntligen får komma fram.

Höstens smaker är vi nog alla bekanta med: svampar, rotfrukter, de svenska skaldjurens intåg och långkokens givna plats till helgen. Så när det väl är dags att höstmysa på jobbet och sätta lite guldkant på en ruskig höstdag varför inte passa på att djupdyka i årstiden?

När höstens menyer börjat komma in ser vi en hel massa godsaker som svenska äpplen i en mängd variationer och inte minst som must till maten. Svamp från svenska skogar som förädlats i allt från pajer till såser eller smörstekta på en bit surdegsbröd. Rotfrukter som kålrabbi, kålrot, blomkål, palsternacka, morötter och betor i många färger. Gemensamt har de en mängd vitaminer och smaker som tacksamt lyfts fram med stekning, bakning, kokning och rostning,

Viltköttets givna plats på matbordet tycks få ännu högre uppskattning där vi ser en trend med mindre portioner kött och mer grönsaker som får stå i centrum får proteinet en ännu mer uppskattad och respekterad plats.

Som avslut på hösten är våra cateringfirmor ofta väldigt traditionsenliga och smarta genom att ta till vara på säsongen. Mycket syras, förvälls, syltas och torkas för att bevaras och sparas. Hösten har trots allt en hel massa smaker som tacksamt får följa med in i vintersäsongen och även gärna till våren.

Unna dig och dina kollegor en ordentlig avspark inför vintern och ta tillvara på årets mysigaste tid – beställ en höstmeny till kontoret. Botanisera bland välarbetade höstmenyer och glöm inte musten!

Beställ säsongsinspirerad catering från någon av våra leverentörer: kalkonmiddag med säsongens smaker från Ingelsta Kalkon, säsongsmenyn från Materiet eller säsongsbuffé från Elwing.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *