Caterbee har som vision att vara en cirkulär affärsmodell som gör så lite avtryck som möjligt på miljön. Vi har länge letat efter ett sätt att äta catering på ett komposterbart vis och undvika plast i allra största mån. Nu inleder Caterbee ett samarbete med företaget LeafyMade som tillverkar tallrikar gjorda av blad som tar socialt ansvar!

Socialt ansvar

Leafymades mål är att sträva mot skapa en renare och vackrare planet och vill ta mer socialt ansvar. De vill se minskning av plast i samhället  som står för stor förorening för vår miljö. Men det räcker inte bara med detta! Uppsalaföretaget vill också se till att de som producerar tallrikarna ska ha schyssta villkor. På landsbygden i Indien i staten Odisha tillverkas tallrikarna av kvinnor som är gjorda på blad. Där har användningen av blad som tallrikar varit vanlig i århundraden. Pengarna ska gå till att kvinnorna får bättre löner, schystare villkor och att kvinnan kan bli mer självständig och också förbättra deras familjeförhållanden.

Hur blir bladtallriken till?

Tallrikarna av blad tillverkas av blad av Shorea Robusta träd som växer i djungeln i staten Odisha i Indien. Kvinnorna som lever i stammen plockar löven från regnskogen. De steriliserar och rengör sedan dem ordentligt och komprimerar dem på lokala produktionsanläggningar. Efter detta transporteras bladen till staden Bhubaneswar, där de formas med hjälp av en hetpressmaskin och blir till tallrikar och skålar.

 

Beställ komposterbara tallrikar till kontoret

Nu kan du beställa de komposterbara tallrikarna när du beställer mat till ditt kontor via Caterbee.
Beställ här!

 

 

 

Kategorier: Inspiration

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *