Som office manager är en av de viktigaste arbetsuppgifterna att se till att de anställda är nöjda och engagerade. Engagerade medarbetare presterar bättre och nöjda medarbetare tenderar att vara mer kreativa, två egenskaper som båda bidrar till företagets prestanda. Man kan engagera sina medarbetare på många olika sätt, exempelvis genom att uppmärksamma när det går bra och utmana dem när de saknar stimulans. Flexibla kontorstider och semester kan också göra medarbetarna nöjda med sin arbetsgivare. Och så även god mat.

Nedan listar vi sju anledningar att bjuda sina kollegor på god mat på kontoret. Dessa tips ger garanterat nöjda medarbetare!

  • Genom att erbjuda sina medarbetare något ätbart tillfredsställer man ett grundläggande behov som alla har.
  • Gemensamma måltider stärker gemenskapen bland de anställda, och det är väldigt viktigt att känna samhörighet på sin arbetsplats. Genom att stärka relationer på arbetsplatsen ökar även trygghetskänslan och man trivs bättre.
  • Att föra samman medarbetare från olika avdelningar över en lunch kan leda till ökade samarbeten och avdelningsöverskridande innovation. Det ger en naturlig ingång i gemenskapen att möta sina kollegor, som man kanske annars inte skulle prata, med över en lunch.
  • Luncher i samband med intressanta föreläsningar bjuder på kunskap och inspiration som följer med medarbetaren resten av dagen.
  • Inbokade gemensamma lunch gör att man lära känna sina kollegor bättre, och kanske blir det en återkommande grej? Men glöm inte att medarbetarna även kan behöva fria luncher för annat ibland.
  • Att fira födelsedagar med fika gör att medarbetarna känner sig ihågkomna och uppskattade.
  • De som jobbar över uppskattar om de blir bjudna på middag av företaget. Tänk på att de ger upp fritid för att göra ett bra jobb, och motiveras att fortsätta jobba hårt om deras arbete uppmärksammas.

Behöver du inspiration inför nästa cateringbeställning till din arbetsplats? Kolla in vårt utbud på Caterbee.com.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *