Med nästan 3 månader kvar till julafton kan det verka tidigt att börja tänka på julbord och allt vad julen hör till. Ändå skulle vi vilja slå ett slag för framförhållningen. Det brukar finnas nog att tänka på i december så varför inte sprida ut julstöket en aning?

Som cateringföretag och matälskare är vi på Caterbee extra intresserade av julmaten! Det fina med bufféliknande måltider såsom julbordet är att det finns någonting för alla. Speciellt på senare år då nya rätter och fräscha varianter på klassiker börjat dyka upp mer och mer. Som exempel kan ni läsa vårt inlägg om julbord från andra delar av världen.

Vanligtvis brukar många företag liva upp i vintermörkret och ordna julbord till anställda. I år finns det dock en extra dimension till julborden i och med den rådande pandemin, som med alla sociala sammanhang. Det betyder att vi behöver vara extra försiktiga, inte nödvändigtvis att vi måste ställa in. Bra försiktighetsåtgärder förutom att stanna hemma vid symtom och tvätta händerna ofta kan vara att ses i mindre sällskap och att beställa portionsformar såsom jultallrik direkt till kontoret, istället för att gå ut på restaurang (fler fördelar med jultallrik hittar ni här). Det är också ett perfekt tillfälle att förnya julbordet en aning! Vill man ha buffé rekommenderar vi att ha väldigt många serveringsbestick som bara används en gång och gott om handsprit vid stationerna.

För inspiration kan ni läsa om några av våra leverantörer här nedan! Ännu fler alternativ hittar ni enkelt här.

Elwing & Co

Med säsongerna, kärleken till råvarorna och miljön i fokus kreerar Elwing & Co. god och vacker mat. Detta genomsyrar självklart också deras julbord och jultallrikar som alla är noga utvalda och genomtänkta.

Ett Litet Kök

Med stort fokus på en miljömässigt hållbar verksamhet gör Ett litet kök vällagad och god mat från grunden. De matiga salladerna och husmansrätterna är vida kända och deras julbord är minst lika goda. Julborden tillagas från grunden med hållbarhet som norm och det finns en rad varianter att välja mellan beroende på preferenser.

Matsällskapet

Matsällskapet Catering startade år 1990 med visionen att servera god och kärleksfullt lagad mat till belåtna gäster. De låter sig inspireras av all världens olika kök och lagar mycket växtbaserat. Detta skiner igenom i deras julbord där ni förutom klassiska varianter också hittar veganska och vegetariska alternativ, samt julbord fokuserade på fisk och grönt.

Kalaset

Från sitt säte i Bromma levererar Kalaset upplevelser till hela Stockholm med noga utvalda råvaror och rätter som passar alla smaker. Till julbordet erbjuder Kalaset både traditionella julbord mer moderna varianter, för att inte nämna skaldjursbuffé och vegetariska alternativ.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig hej@caterbee.com eller ringa oss på 08-888 1111. Vi hjälper mer än gärna till att enkelt fixa ett gott och tryggt julevent efter era preferenser. Här kan du också spana på alla våra andra leverantörer!

 

Kategorier: Inspiration